VOLT EGYSZER – NEM IS OLYAN RÉGEN

2011.07.19

VOLT EGYSZER – NEM IS OLYAN RÉGEN

Visszatekintés a Majosházi Tavaszi Fesztiválra

Jóllehet a középajtai ( élő ) és a  felvidéki ( leendő) testvértelepülések delegációinak ittléte óta eltelt egy kevés idő, a közös élmények azonban ma is elevenek. Ezt nemcsak a Berszán nagytiszteletű úr lányának köszönő levele, de a hasonló tartalmú e-mailek és telefonok is megerősítik. Legutóbb például  Középajtáról érkezett üzenet, miszerint a falunapot augusztus végén tartják. Ezekben a reflexiókban az erdélyiek, a vágfarkasdiak és a sőkszelőceiek ismételten megköszönték  polgármesterünk: Kis Gábor  és népes segítő csapata által biztosított ellátást, az igényes, de szórakoztató kulturális programokat.

A fesztiválhoz, amelyet döntően úniós pályázati forrásból finanszíroztuk, bárki kapcsolódhatott ( volna ), hiszen a részletes és pontos programterv nyilvános volt, írásban és a honlapon egyaránt hirdetésre került.

A széleskörű tájékoztatás ellenére a konkrét munka zömét Zsikóné Kendra Klára vezetésével az önkormányzat dolgozói, valamint a civil szervezetek aktivistái vállalták, természetesen az aktívabb képviselők is bekapcsolódtak. Sajnos a református egyházközség részéről a vártnál és reméltnél kevesebben csatlakoztak. Legnagyobb sajnálatunkra elmaradt dr. gróf Bethlen István előadása az Európai Únióról, de nem került sor a mi tiszteletesünk által a szervezés korai szakaszában ígért előadására sem, a Keresztyén értékek Európában tárgykörben.

Igen nagy elismerés illeti az ellátást ( étkezést ) biztosítókat áldozatos munkájukért. Ki kell emelni a pénteket és szombatot vállaló önkormányzati dolgozókat, valamint a vasárnapot vállaló MISA Alapítvány aktivistáit. Az élelmezésért pénteken Géczy Bertalanné, Juti, szombaton: Borbás Anna, és vasárnap: Dr. Gligorné Lovász Erzsébet volt a felelős.

A fesztiválról korábban megjelent írás említett néhány kulturális programot, de több rendezvény szóba sem került. Ilyen volt például a Misszió című film vetítése, majd az azt követő nyereményekkel fűszerezett kvíz-játék, amelyet – egy sor más program mellett- a jelen írás szerzője szervezett. Kimaradt az írásból az M&M tánc-csoport látványos bemutatója, de nem szólt az írás kellő hangsúllyal például a Kis Gábor által szervezett, egy életre szóló élményt adó ráckevei kirándulásról sem. A hétfői búcsúestre tervezett tombola-játék a programok torlódása miatt elmaradt, de a Bóka László, valamint a MISA  Alapítvány által felajánlott értékes „nyereménytárgyakat” indulás előtt átadtuk Berszán tiszteletes

úrnak.

Az elutazás is szervezett és egy kicsit szomorú volt, ami érthető, hiszen valahol minden elválás ilyen. A visszatérő gondolat: a mielőbbi találkozásra tett ígéret volt.

Dr. Gligor János