Gyereknap Majosházán

2010.06.15

Gyereknap Majosházán

Ahogy arról  már a májusi számban beszámoltunk, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) és a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) szervezésében került sor április 24-én  a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napjanevű országos rendezvény hivatalos központi eseményére.

A rendezvénynek az Erzsébet téri Gödör klub adott helyet. A helyszínen a DIA és a GYEA közös tartósélelmiszer-gyűjtő akciójára érkezett adományokat kerültek átadásra A Demokratikus Ifjúsági Alapítvány a KÖZÖD program keretében a Gyermekélelmezési Alapítvány segítségével gyűjtést szervezett a gyermekek körében rászoruló társaik megsegítésére. Így közel három tonna tartós élelmiszeradomány érkezett Majosházára is. Az adományokat a gyereknapi rendezvényen a Majosháza Község Önkormányzata által felállított sátorban osztották ki.. Meghívott vendég volt Áporka község polgármestere is. Kis Gábor Majosháza polgármestere  elmondta, hogy a KÖZÖD mozgalomnak néhány éve már Majosháza is tagja. Örömmel állapította meg, hogy az az energia amit kis falunk gyermekei belefektettek a mogalomba, most meghozta gyümölcsét, hiszen a segíteni akarás lánca visszatért Majosházára.

Az eseményről a Dunavidék Televízió készített felvételt.

Az idei gyereknapi program a játszótéren szervezett ügyességi bicikliversennyel kezdődött. A versenyt és a későbbi Boros Cili és a Ráckevei Rendőrkapitányság küldöttei koordinálták.

A MISA és a Vállalkozók a Majosházi Gyerekekért  Alapítvány szervezésében ügyességi versenyekre került sor, a gyerekek nagyon élvezték a zsákba futást, a lángosevő versenyt, a tenyérfestést a kötélhúzást, a bátrabbak kipróbálhatták a gólyalábazást is.

A legkisebb gyermekek részére Ringató került megrendezésre, ahol a szülők mondókákkal, játékos énekekkel szórakoztatták csemetéiket.

A programsorozatból nem maradhatott ki a modellrepülők bemutatója sem, amely számos érdeklődőt vonzott.

A polgárőrségnek és Dr. Kováts Lajosnak köszönhetően egy mentőkocsi is a helyszínre érkezett. A mentősök elsősegély és újraélesztési bemutatót tartottak.

A Makra Sándor Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautóval érkezett, amelyet a gyerekek közelről is megnézhettek.

A főszervező a Vállalkozók a Majosházi Gyerekekért Alapítvány finom ételekkel várta az egybegyűlteket!  Délben milánói makaróni és palacsinta várta kicsiket és nagyokat egyaránt.

Egy külön erre a célra felállított sátorban számítástechnikai börze került megrendezésre. Aki akart jelképes összegért vihetett használható számítógépet, alkatrészt, monitort.

Összességében egy csodálatos közösségi programnak lehettek részesei az egybegyűltek. Köszönet érte a szervezőknek!