Beszámoló a MISA alapítvány 2010-es évben végzett munkájáról

2011.02.14

Beszámoló a MISA alapítvány 2010-es évben végzett munkájáról

Alapítványunk a 2010-es évben is folytatta a Központi Tanácsadó Iroda működtetését Majosházán, ahol telefonon, interneten és levélben segítettük a bennünket megkereső majosházi lakosokat. Folyamatos álláslehetőségeket kínáltunk a Ráckevei Munkaügyi Központ által biztosított álláslistákkal. Volt segítségkérés haszonélvezeti problémákkal, eltartási szerződéssel, hitelek, tartozások kérdéseivel kapcsolatban.
Alapítványunk munkáját szakemberek is segítik, orvos, ügyvéd.
Az általunk létrehozott NOE Majosházi Szekciója Becze Jánosné Szilvi vezetésével csere-bere akciót szervezett, a MISA új ruhákkal és játékokkal segítette az akció sikerét. Áprilisban a KÖZÖD akció keretében segítettünk Budapesten a csomagolásban.
Május 7-én anyák napi jótékonysági estet szerveztünk a Petőfi Művelődési Házban, ahová ingyenes busz szállította a majosháziakat. A rendezvény után jelentős mennyiségű adományt osztottunk a nyugdíjasok és nagycsaládosok részére.
Aktívan részt vettünk a majális és a gyermeknap rendezvényein. Játékos vetélkedőket szerveztünk együttműködve a Vállalkozók a Majosházi Gyermekekért Alapítvánnyal.
Július 30.án kirándulást szerveztünk a Fővárosi Nagycirkuszba a nagycsaládosok számára.

Augusztusban a Falunapon egészségügyi szűrést tartottunk a Máltai Szeretetszolgálat varsányi csoportja és Kováts Lajos doktor úr segítségével.
Aktívan részt vettünk a Civil Fórum létrehozásában és működésében.
Adományokkal támogattuk a Krumpli-Bogár találkozót,a Szüreti és a Katalin-bált. A Dr. Gligor János által készített sikeres honvédségi inkurrens anyagok pályázatán nyert tárgyakat a civil szervezetek számára osztottuk ki.
Novemberben közreműködtünk a gyógyszertár akadálymentesítésében, decemberben fenyőfát adományoztunk egy rászoruló családnak. Szintén decemberben dolgoztunk a Mikulásgyárban is. December 17-én és 18-án adományosztást tartottunk a nyugdíjasok és a mozgáskorlátozottak részére.
2010 elején a MISA létrehozta a Kistérségi Szenior Foglalkoztatási Klubot. A Klub feladata, hogy segítséget nyújtson az álláskeresőknek. Ingyenes számítástechnikai tanfolyamot indítottunk szintén az álláskeresőknek. Tervezzük az ingyenes angol tanfolyam indítását márciustól.
Tevékenységünkről folyamatosan beszámoltunk a helyi újságban, a Lakihegyi Rádióban és a Kisduna TV-ben is.
Köszönjük nagyszámú önkénteseinknek odaadó segítő munkáját.
Kapcsolataink: Majosháza Önkormányzata és civil szervezetei,Dunavarsány Város Önkormányzat,Petőfi Művelődési Ház, Nyugdíjas Klubok, Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, Máltai Szeretetszolgálat Varsányi Csoportja, Vöröskereszt 19. ker. csoportja, Ráckevei Munkaügyi Kirendeltség, taksonyi és délegyházi Önkormányzat.
Alapítványunk a következő évben is folytatja segítő munkáját.

Dr. Gligorné Lovász Erzsébet irodavezető