„CSILLAG SZÜLETIK-MAJOSHÁZÁN”

2011.08.31

„CSILLAG SZÜLETIK-MAJOSHÁZÁN”

Július 30-án teltház volt a Piróth Gyula Művelődési Ház színháztermében. A MISA Alapítvány erre a napra hirdette meg a Majosházi Nyár keretein belül a „Csillag születik” kulturális vetélkedőt. Lehetőséget adtunk arra, hogy minden fiatal megmutathassa, hogy miben tehetséges, mi az, amit szeret csinálni, miben jó.

A nevezési lapok kitöltése után kezdődött a verseny. A műsorvezető Pappné Farkas Éva volt, a zsűri tagjai pedig: Géczy Bertalanné, Juti, Zenkóné Hajdú Edina, Dr. Gligorné Lovász Erzsébet, valamint Kis Gábor polgármester.

Nyitányként Tóthné Hartl Hajnalka énekelt egy csodálatos dalt Cserháti Zsuzsa emlékére a „Hold ragyog a Dunán” címmel. Ezt követte a majosházi óvodások táncbemutatója, Füri Gábor vezetésével. Gyermekeink szinte profi módon és nagyon bájosan adták elő a modern táncokat, a nézők ütemes tapsától kísérve.

Farkas Éva szavalt egy drámai verset ezután, József Attila: Levegőt című költeményét. Meghívott vendégként énekelt nekünk Seres Veronika, a Théba Művészeti Akadémia hallgatója. Hatalmas sikert arattak a Szvetkov Gergely és Kontha Károly által előadott Piramis számok.

A Dance Up tánciskola majosházi tagjai fergeteges táncokat mutattak be, amelyet a közönség ütemes tapssal kísért.

Mivel minden produkció nagyszerű volt, ezért a zsűri úgy döntött,  hogy nem hirdet helyezéseket, hanem mindenki győztes. Ajándékokat, és vásárlási utalványokat kaptak a szereplők, természetesen oklevél kíséretében.  A résztvevők fellépési lehetőséget kaptak a Falunap pénteki programjában.

Köszönjük a fellépőknek, az őket felkészítő szakembereknek a lelkes munkájukat. Köszönjük Kis Gábor polgármester úrnak a technika biztosítását és folyamatos kezelését.

Fiatalok, ha akarjátok, jövőre szervezhetünk egy „Csillag születik” 2-őt.

Dr.  Gligorné Lovász Erzsébet.

A mappában található képek előnézete Csillag születik Majosházán